júl
26

Sokkoló képek

Címkék: sokkoló képek | Szerző: -tara- | 3:52 pm

A pazarlás nem ismer határokat. A legfrissebb számítások szerint az USA és Európa lakossága elképesztő nagyságú élelmiszerhulladékot halmoz fel: a megtermelt, ám el nem fogyasztott élelmiszer hétszerese annak, amennyire a világ éhezőinek szüksége lenne. Sokkoló képeket közöl a The Sun című brit bulvárlap mai száma. A fotókon hatalmas mennyiségű, megtermelt, ám fel nem használt zöldségek, gyümölcsök látszanak.

 


Rothadó paradicsomok tengere Kaliforniában (Fotó: thesun.co.uk)


Egyedül Nagy-Britanniában annyi élelmiszert dobnak ki, ami 113 millió éhező számára jelentene elegendő élelmiszerforrást. A gyakorlatban tehát minden egyes brit állampolgár megmaradt élelmiszereiből 2 éhező juthatna elegendő élelemhez.

 


"Banánfolyó" Costa Ricában (Fotó: thesun.co.uk)


A megtermelt burgonya egyharmada nem fogy el, a kifogott halak 40-60 százaléka szintén soha nem kerül elfogyasztásra (például mert nem megfelelő a méretük). Csak a szigetországbeli háztartásokban évente összesen 484 millió joghurtot dobnak ki, bontatlanul. Közel 170 millió kilogramm banán kerül a szemetesbe, anélkül, hogy bárki is megkóstolta volna.


Szemétdombon több tonna burgonya Angliában (Fotó: thesun.co.uk)

 forrás: Pénzcentrum

A bejegyzés trackback címe:

https://pazarlas-helyett.blog.hu/api/trackback/id/tr751269395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-tara- · http://hegyek-lanya.blogspot.com/ 2009.08.16. 09:14:44

Igen. Rossz nézni, mi zajlik a világban.
süti beállítások módosítása