júl
29

Élelmiszerek

Címkék: élelmiszer | Szerző: -tara- | 7:04 am

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erre általában sokkal több pénzt adunk ki havonta, mint gondolnánk. Érdemes ezért felülvizsgálni, nem túlzott-e a kiadás. Ha igen, próbáljunk meg változtatni a bevásárlási szokásainkon. Íme néhány tipp:

  • Végezzük a bevásárlást olcsóbb helyen, pl. hipermarket, diszkont élelmiszer áruházak (ugyanitt háztartási eszközök, ruházat, dekorációs kellékek, illatszer, ajándéktárgyak, stb, is kaphatók). Utóbbiakban a minőség nem rosszabb, sőt néha meggyőzőbb, és az árak kedvezőbbek. Magyarországon is több áruházlánc üzletei közül választhatunk. Gyakran saját termékeket is árulnak, kedvező áron.
  • Vásároljunk szezonális, hazai termékeket, különösen igaz ez zöldség, gyümölcs esetében. Tudatos vásárlás>>
  • Nagybevásárlást csak bevásárló listával végezzünk, különben sokkal többet fogunk vásárolni, mint amennyire valójában szükségünk van. Természetesen érdemesebb nem naponta, hanem több napra egyszerre vásárolni, mert így átláthatóbb és jobban kontrollálható a készlet és az igény helyzet.
  • Természetesen nem válogatás nélkül, de éljünk az akciós ajánlatokkal. A tartós élelmiszereket nyugodtan megvehetjük akciók esetén nagyobb mennyiségben is, feltéve, hogy valóban fel fogjuk használni. Érdemes ilyet témákban családtagokkal, barátnőkkel is szövetkezni: gyors sms-sel ellenőrizhető, más is élne-e az akciós lehetőséggel.
  • Szánjuk rá az időt arra, hogy a legtöbbször vásárolt termékek kínálatát tanulmányozzuk. A különböző márkák között sokszor csak a márkanév tesz különbséget, ez az árat azonban aránytalanul megnövelheti.
  • A hús viszonylag drága, próbáljunk meg ritkábban húsos ételeket készíteni, helyette inkább zöldséges, vagy egyéb húsmentes ételeket főzzünk. A húsokból sem kell a legdrágábbakat megvenni, érdeklődjünk a hetesnél, tanulmányozzuk a húskínálatot, mielőtt vásárolunk. Zöldséges ételek>>
  • A kész pizza, sütemény, befőtt általában drágább, és legtöbbször kevésbé finom, mint a sajátkészítésű. Tartalékként lehet, de ne éljünk kizárólag konyhakész ételekből: drága, alig kontrollálható a tartalom, elkészítési mód, és az egészséges életmódra sincsenek jótékony hatással.
  • Éttermi étkezések helyett hívjunk magunkhoz vendégeket. Ha garantálható a visszahívás is, kellemes órákat szerezhetünk magunknak baráti és családi körben, finom ételek mellett és pénztárca kímélően. A vendéglátást nem kell túlbonyolítani! Vendégváró tippek>>

forrás: Tutitippek

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pazarlas-helyett.blog.hu/api/trackback/id/tr711274914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása