dec
5

Újabb zöldenergia alap

Címkék: zöldenergia | Szerző: -tara- | 7:49 am

A zöldenergiára fókuszáló Hudson Clean Energy Partners bejelentette, hogy felállította első kockázati és magántőke alapját, méghozzá nem is kicsi, több mint 1 milliárd dolláros mérettel. Az alap elsősorban a szektor fejlődő szereplőire kíván fókuszálni és főleg a szél, a nap, illetve a biomassza iránt érdeklődik, de nyitott az energiahatékonysági, illetve az energiatárolási projektek irányába is.

Alap késői fázisú növekedési tőkebefektetéseket kíván végrehajtani, az egyes tranzakciók várhatóan 50-150 millió dollár értékűek lesznek, ami azt jelenti, hogy 10-12 céget kívánnak megvásárolni a következő néhány évben.

A befektetők a cég közlése szerint leginkább nyugdíjalapok, de szereztek pénzt magánbefektetőktől, illetve pénzügyi intézményektől is. John Cavalier, a társaság vezető partnere a Reutersnek úgy nyilatkozott, hogy a jelenlegi környezetben extrém nehéz volt összeszedniük a pénzt a befektetőktől.

Az egykor még a Credit Suisse-nek dolgozó szekember elmondása szerint a portfóliójukban már most ott van a nap és szélenergiából áramot termelő Element Power, a napenergiával foglalkozó Recurrent Energy, a napelemeket és cellákat gyártó CaliSolar, a vékonyfilmes napelemeket gyártó SoloPower, illetve a spanyol Wind to Power Systems, amely olyan rendszereket gyárt, amikkel megújuló termelőket lehet könnyen a hálózatba kapcsolni.

Cavalier-en kívül az alap neve még Neil Auerbach-hal, a Goldman Sachs egykori szakértőjével fémjelezhető.
 

forrás: Portfolio 

A bejegyzés trackback címe:

https://pazarlas-helyett.blog.hu/api/trackback/id/tr301575270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása